Priča za Dan pripovijedanja

Priča koja slijedi nastala je kroz virtualno zajedničko pripovijedanje povodom Dana pripovijedanja u GNG. Krenulo se od prve zadane rečenice i svaki se učenik nadovezao rečenicom. Uživajte!

Sutra će se održati tajni sastanak na kojem ću napokon upoznati čovjeka kojeg svi zovu Kedžo. Naš glavni lik, nadimka Poskok, nije mogao dočekati taj sastanak, slušao je razne priče o gospodinu Kedži i njegovim slavnim pustolovinama, a kad su ga napokon pozvali na taj tajni sastanak, cijelu je noć bio budan, nestrpljivo čekajući jutro kad će napokon upoznati svog idola. Kada je osvanulo jutro tog neiščekivanog dana, Poskok je brzo iskočio iz kreveta i krenuo u potragu za svojim najboljim odijelom, cijelo su mu vrijeme kroz glavu prolazili raznorazni scenariji o tijeku današnjeg dana. “Kako da mu priđem, stisnem njegovu ruku? Što ako ostanem bez riječi pred njim?” Stotine upitnika bilo je nad glavom Poskoka, dok su mu se kapljice znoja niz čelo počele slijevati kako se približavao trenutak tajnog sastanka.

Poskok nervoznim korakom izlazi iz stana i kreće prema zgradi gdje se održava tajni sastanak. Na putu do zgrade susreće razigranog psa. Pas veselo poskoči i svojim šapicama podere nogavicu odijela. Ruke su mu zadrhtale kada je uočio tu rupu na nogavici odijela, paničario je i ubrzano hodao u krug razmišljajući što će gospodin Kedžo misliti o njegovom poderanom odijelu.

Odlučio je ostati svoj i prihvatiti mogućnost da ga Kedžo odbaci, ignorira ili ismije zbog nesretnog slučaja. Uostalom, bio je duboko svjestan da čovjekova vrijednost nije u odijelu i želio je takvo razmišljanje doživjeti od svoga uzora. Smjelo je krenuo ka mjestu sastanka.

Kada je došao do zgrade u kojoj se sastanak održava, stajao je ispred ulaza, presretan i uplašen jer je znao da ga samo jedna vrata dijele od toga da upozna svoga idola. Drhtavu ruku polako pomiče prema vratima. Došao je i taj trenutak, oči njegovoga idola Kedže susrele su se s njegovim preplašenim očima. Obliven znojem, razmišlja hoće li se okrenuti nazad i vratiti. Međutim, odluči ostati te priđe stolu i, pružajući ruku Kedži, sruši čašu s vodom. Kedžo se srdačno nasmije i kaže da je sve uredu i da ne treba biti nervozan. Način na koji je to rekao, smirio je Poskoka koji se predstavio i započeo razgovor.

Pričali su o svim Kedžinim putovanjima i Poskok je ostao zapanjen njegovim zanimljivim pustolovinama. Poskok je poželio putovati jer i on želi doživjeti razne pustolovine. Odlučuje ispitati Kedžu o svim pripremama koje se moraju obaviti prije putovanja. Nakon dogovora oko putovanja Poskok je upitao Kedžu zašto je ovo uopće tajni sastanak. Nikada nije dobio odgovor na to pitanje jer je Kedži odjednom zazvonio mobitel: bio je to Saša. Kedžo naglo napusti prostoriju da nastavi pričati s njim. Činilo se da se radi o nečemu važnome. Poskok je ostao sam u prostoriji.

Poskokova znatiželja nije mu dala mira i odlučio je prisluškivati njihov razgovor. Kedžo razgovara sa Sašom već sat vremena, a iz svake minute razgovor postaje sve napetiji i glasniji. Dok je Poskok prisluškivao razgovor Kedže i Saše načuo je da ga planiraju poslati na putovanje prema nepoznatom otoku. Sav se uspaničio i noge su mu počele klecati. Počeo je razmišljati što ga tamo može čekati. Bilo ga je strah jer će ići u nepoznato. Poskok sav uznemiren odluči pobjeći iz prostorije. Izbezumljen izlazi.

Nije znao što se dogodilo. Zašto bi ga netko poslao na nepoznati otok? Dok je razmišljao o svom nepoznatom putovanju, nije shvatio da su ga Kedžo i Saša primijetili te shvatili da ih je prisluškivao. Odjednom su Saša i Kedžo utihnuli. Preplašen, Poskok je razmišljao što da učini, bi li trebao poći na to misteriozno putovanje? U svom tom premišljanju, nije se mogao odlučiti. Bio je jako uplašen.

Odjednom je Kedžo izasao iz prostorije. Kada ga je Poskok ugledao, ostao je zapanjen. Zatečen trenutkom nije znao što mu treba reći. Zato se samo predstavio i ostao sramežljivo stajati. Poskok se ispričao zbog prisluškivanja. Nervozno je pogledao prema tlu dok je cupkao na mjestu. Nakon nekoliko sekundi neugodne tišine i strašnog pogleda Kedže, Poskok ga uplašeno pogleda i upita:

“Što trebam pakirati za to putovanje i kada krećemo?” Na to ga Kedžo u smijehu pogleda i kaže: “Krećemo? Ja ne idem nikud, ti ideš sam.” Pogledao ga je u šoku. “Kako to misliš?” Kedžo kaže: “Onako kako si čuo, ti ideš sam, a ja ne idem nikud.” Poskok tužno prihvati sudbinu i odluči se početi pripremati za put.

Glavom su prolazila pitanja: tajni sastanak, zašto je to tajni sastanak, tko je pozvan na taj sastanak, o kakvim se tu tajnama radi, čudno, čudno… Razmišljao je kako je to bilo nepravedno i tužno se spremio za put.

Ne znajući gdje ide, došao je do mjesta prošlog sastanka spreman za put. Uzdahnuo je i pogledao na sat. Kada je maknuo pogled sa sata, osjetio je vjetar na svom licu i ugledao helikopter kako se spušta. Iz helikoptera je izašao misteriozni crni muškarac. Poskok je bio spreman pružiti mu ruku i upoznati se. “Ovo je sigurno moj prijevoz”, pomislio je.

Uto ga je crni muškarac naglo povukao unutra.

KRAJ