Intervju s Jacquesom Houdekom u sklopu projekta “Glazba jučer, danas, sutra”

Ljubav prema glazbi ujedinila je četiri hrvatske gimnazije, među njima i GNG, u zanimljivi projekt Glazba jučer, danas, sutra.

Projekt se odvija online, a njegovi su ciljevi istražiti glazbu i njezin utjecaj na život nekad, danas i u budućnosti; koliko je razvoj tehnologije utjecao na njezinu prisutnost u životu ljudi; usporediti život umjetnika nekad i sad, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali te navesti prednosti i nedostatke istih. Tijekom istraživanja objavljujemo informacije putem Padleta i različitih IKT alata.

Jedan od zadataka bio je istražiti i upoznati poznate osobe našeg kraja koje se bave glazbenim zanimanjima. Ja sam se „uhvatila“ Jacquesa Houdeka i intervjuirala ga. Intervju se održao putem Zooma. Saznala sam o njegovu djetinjstvu i o tome kako se oduvijek htio baviti glazbom. Tijekom dugogodišnje karijere stekao je dovoljno samopouzdanja tako da više ne osjeća  pritisak medija i negativni komentari nemaju velikog utjecaja na njegov život. Dobitnik je brojnih nagrada koje su, kako i sam kaže, najveća zasluga njegovu timu ljudi. Idol mu je Mariah Carey s kojom bi želio snimiti i duet. Kako mu je ova pandemija uskratila posao, ovo vrijeme posvetio je sebi i obitelji jer inače često nije s njima zbog posla. Jacques je jedna umjetnička duša koja se voli i likovno izražavati. Također, ističe Eurosong kao posebnost koja mu je obilježila karijeru i otišao bi opet da mu se ukaže prilika. Za vrijeme intervjua, atmosfera je bila ugodna te sam ga uspjela pobliže upoznati. Ostavio je na mene dojam samouvjerenog, glazbeno obrazovanog i susretljivog sugovornika te osobe iznimnih vokalnih sposobnosti.

Poručio je mladim glazbenicima da budu uporni i ne odustaju od svojih snova, pogotovo u današnjem svijetu, kada im je sve dostupno. Za zagarantiran put do uspjeha, naglasio je, nužni su upornost, rad i odricanje od nekih loših navika te originalnost.

Mihaela Lipovac, 4. C