Uvijek jedni uz druge

4. B

4.b1

Naša priča započela je 2015. godine kad smo sa strahom i uzbuđenošću prvi put ušetali u zgradu Gimnazije. Svoje prve školske dane provodili smo lutajući zbunjeni jer nismo mogli naučiti gdje se koja učionica nalazi. Trebalo nam je oko pola godine da se naviknemo jedni na druge i isto toliko da se razred podijeli na grupice. Profesor iz latinskog se uvijek šalio kako smo mi razred u kojem dečki ne pričaju s curama jer su oni uvijek sjedili na jednoj strani, a cure na drugoj. Svaka osoba u ovom razredu posebna je i jedinstvena sa svim svojim manama i vrlinama. Nismo uvijek bili složni, ali kad je nekome trebala pomoć, uvijek smo bili tu jedan za drugoga.

Leonarda Anjoš, koja je prava mala buntovnica, i Matija, kojoj u geografiji nitko nije ravan, zajedno su već 5 godina i prve su kad se treba odgoditi test. Paulina i Mia uvijek su najglasnije i imaju spreman odgovor na sve, a njihove potpune suprotnosti su Melita, Arijana i Ana koje su sve četiri godine samozatajne i tihe.

4.b2

Paula Hace, pjesnička duša 4.b, nije preskočila nijednu lektiru. Nikolina Ećimović ili kako profesorica Nikiforov kaže „mala vlasnica“ svima je poznata po svojim ukusnim vješalicama. Karla Duvnjak i Benjamin uvijek su briljirali na biologiji, a Alen i Mario dominirali na fizici. Karla Ivanetić slavuj je i zvjezdica našeg razreda, a Filip stručnjak za klađenje.

A5D20F08-7AA2-4500-B292-480F30AC957B

Treća Karla zajedno s Teom skoro nikad ne dođe na vrijeme, a Leonarda Marković ili „Ariana Grande broj 2“ uvijek je na nastavu dolazila sređena. Lovro Kudra mogao je uspjeti kao poznati saksofonist, ali je umjesto toga odabrao knjigu i učenje. Jani i Šiletu svaki sport ide od ruke, a nije loš ni Ivan koji ubacuje u koš bez pola muke. I šećer na kraju, naša razrednica Mili, uvijek nas je motivirala i htjela da budemo još bolji. Neizmjerno joj hvala na svemu jer znamo da s nama nije bilo lako.

Svim profesorima i djelatnicima škole hvala što su nas pripremili za nove izazove, naučili nas pravim vrijednostima i nadamo se da nas neće pamtiti po našoj „velikoj“ volji i želji za radom. Draga Gimnazijo, hvala ti za lijepe četiri godine i doviđenja do nekog drugog puta!

Martina Rakitić, 4. B