Posjet Italiji

Povijesne znamenitosti, motokros i sajam konja

29857828-fun-colorful-sketch-collection-of-italy-icons-countries-alphabet

Kao i svake godine, pa tako i ove, posjetila sam razne destinacije koje su mi se jako svidjele. Od svih tih destinacija jedna me se posebno dojmila – Italija.

Kada sam ju posjetila prvi puta, očarala me svojom ljepotom i raskoši na prvi pogled. Kada sam se odlučila posjećivati ju svake godine, uočila sam njenu unutarnju ljepotu. Tu unutarnju ljepotu možda možete osjetiti kada ste prvi put u Italiji, ali čisto sumnjam u to. Razlog moje sumnje je taj da ju ne možete osjetiti zato što ste preokupirani i zadivljeni njenom vanjskom ljepotom, tj. njenim znamenitostima.

Ako se ikad odlučite na posjet Italiji ili bilo kojoj drugoj destinaciji, pokušajte ostaviti mjesta i osjetite njezinu unutarnju ljepotu. Vjerojatno ste se zapitali što ja to smatram ili ubrajam u tu unutarnju ljepotu. Zapravo vam pokušavam privući pažnju na gostoljubive i dobronamjerne stanovnike Italije, na njihov jezik te na njihovu kulturu i običaje. Italija je poznata po automobilskoj industriji, ali također i po prehrambenoj industriji. Ono što će zanimati ljubitelje knjiga je to da se u gradu Veroni (u kojemu sam boravila) odvija poznata ljubavna priča o Romeu i Juliji Williama Shakespearea.

Ono što je mene privuklo u Italiju osim njene ljepote su motokros i automobilski sajmovi, zabava u Gardalandu i ljubav Talijana prema konjima. Talijani smatraju da su konji izrazito plemenite životinje pa tako njima u čast svake godine održavaju jedan od najvećih i najpoznatijih svjetskih sajmova svih vrsta konja.

U blizini Verone nalazi se poznati grad na vodi, Venecija, i Milano koji itekako vrijedi posjetiti. Kao što znamo iz povijesti Rima, na ovim prostorima bile su poznate gladijatorske igre. U Veroni postoji Arena di Verona u kojoj su se odvijale gladijatorske igre.

Moji doživljaji iz Italije prelijepi su i teško ih je riječima točno opisati. Toplo preporučam svima da posjete Italiju i uvjere se sami koliko je lijepa. Posjet Italiji za svakoga je nezaboravno iskustvo i prilika da se nauči nešto novo.

Mia Marković, 1. A