Uređenje škole – kabinet fizike, kauč, jastuci

Novi kabinet fizike u našoj školi

kabinet5

Početkom ove školske godine na hodnicima škole zavladala je vesela atmosfera. Svoj doprinos tome daje i uređenje školskih hodnika te otvaranje novog kabineta fizike. Na dosada neiskorištenom dijelu stepeništa postavljeni su šareni jastuci za sjedenje koji su postali novo, omiljeno mjesto okupljanja svih učenika. U hodniku na prvom katu smješten je i udoban kauč gdje se svi povremeno dolazimo odmoriti od školskih briga. U nastavku pročitajte što o kabinetu kaže naš profesor fizike Goran Ruškan.

Koliko je trajalo uređivanje i opremanje kabineta?

Nabava sredstava i materijala krenula je još prošle godine. Međutim samo namještanje i opremanje je bilo gotovo u zadnja dva tjedna prije početka školske godine.

Kako se učenicima sviđa kabinet i kakvi su njihovi dojmovi?

Vidim da su dojmovi jako pozitivni. Posebno su zadovoljni učenici koji idu na izbornu nastavu, te koji imaju nastavu u toj učionici, oduševljeni su cjelokupnim izgledom.

kabinet1

Novi kabinet olakšava rad i praktične vježbe

Koliko vam kabinet koristi u redovnoj i dodatnoj nastavi?

Jako puno, definitivno, sada su stvari puno preglednije, ima dosta prostora pa se lako može vidjeti gdje stoje određeni dijelovi za pokuse. Tako da se nastava može puno lakše organizirati te je primjena jako velika.

Pokazuju li učenici veći interes za fiziku i za praktični rad otkako je škola dobila dobro opremljen kabinet?

Još je suviše rano za govoriti o tome, inače vidio sam da se više učenika javilo za dodatnu nastavu, te da su zainteresirani. Međutim je li tako u globalu, pokazat će vrijeme. U svakom slučaju mislim da će se interesi s vremenom povećati.

kabinet6

Hoće li nastava biti uspješnija uz još bolju opremu? Ima li u kabinetu prostora za još dodatne opreme za rad?

Naravno, kabinet je isto kao i kuća. Dok god čovjek ima neke vizije, uvijek će pribaviti nešto novo i pokušat će se opremiti još boljom opremom. Uvijek se pronađe mjesta za neke novitete. Za sada kabinet ima razne uređaje i aparate za mjerenje koji uvelike olakšavaju rad.

Fizika je sve što nas okružuje i treba se učiti s razumijevanjem

Jeste li zadovoljni krajnjim rezultatom?

U svakom slučaju, jesam, prezadovoljan sam jer imamo novu dobro opremljenu učionicu koja je funkcionalna, to je ono što je najbitnije.

kabinet2

Za kraj, što biste poručili učenicima?

Učenicima poručujem da je fizika sve što nas okružuje i upravo iz toga razloga tom predmetu treba pristupiti drugačije nego drugim predmetima. Treba se učiti s razumijevanjem i to je najčešće problem koji učenicima kada trebaju logički zaključivati te razmišljati svojom glavom.

Nadam se da ćete poslušati savjete profesora te da ćete na vrijeme učiti fiziku, jer tko zna? Možda s vremenom u sebi otkrijete pravog znalca i ljubitelja brojki i formula. Kako i sam profesor kaže, fizika je prisutna svugdje oko nas, ona je sve što nas okružuje.

kabinet2

Arijana Josipović, 3.B