Međunarodni dan pješačenja

Gimnazijalci u šetnji sportskim centrom „Ivo Petranović“

P1270594

Pješačenje je čovjeku najprirodnije i najsvojstvenije kretanje koje smo toliko zaboravili, a uz to blagotvorno djeluje na fizičko, ali i psihičko zdravlje. Osim što je jako važno za zdravlje, važno je i za okoliš koji ugrožavamo korištenjem automobila, kamiona i ostalih vozila.

Budući da je za nas kretanje još uvijek jako važno, a i htjeli smo dati skroman doprinos okolišu te pokazati da smo ekološki osviješteni, odlučili smo obilježiti ovaj dan. U petak, 8.rujna, učenici prvih i drugih razreda su se zajedno s profesorima Tjelesne i zdravstvene kulture uputili u šetnju. Nakon što su se sastali 7. sat pred školom, krenuli su prema nedavno izgrađenom sportskom centru „Ivo Petranović“ u kojem svaka osoba može pronaći oblik rekreacije koji joj najbolje odgovara. Iako je bilo teško sve držati na okupu zbog prometa, semafora, ali i tempa hodanja, profesori, a i učenici su se trudili održati ugodnu i opuštajuću atmosferu pa se tijekom cijele šetnje mogao čuti razgovor među razredima popraćen smijehom što je bio dokaz da su učenici imali priliku još više se zbližiti.

P1270600

P1270608

Ovu grupu ljubitelja pješačenja nije zaustavila čak ni kiša koja je iz trenutka u trenutak padala sve jače. Premda je kiša otežala pješačenje, nitko nije odustao. Ubrzo su svi stigli na odredište. Nažalost, nitko nije mogao zaigrati neki od sportova, ali zato su svi mogli biti ponosni što su taj dan shvatili ozbiljno unatoč kiši i odlučili dati svoj doprinos dokazavši da nisu zaboravili glavna obilježja zbog kojih je ovaj dan važan. Uz to, ovaj dan je zasigurno svima mogao pomoći da shvate koliko je važno pješačenje ili neki drugi oblik rekreacije uvrstiti u svakodnevni život.

P1270616

P1270619

Goran Terzić, 1. A