Red rada, red smijeha na satu Fizike u 1. B

Profesor šalama liječi razred

Smijehu nema kraja, a najbolji primjer za to je profesor fizike Zlatko Matijašević koji gotovo svaki sat nasmije cijeli razred bacajući duhovite i simpatične komentare o gradivu, društvu ili o nečem sasvim drugom.

„Đe ćeš bolje?“, „A u vražju mater!“, „Ursus…“, „Mačkovac…“ itd. samo su neki od primjera famoznih citata profesora Matijaševića koji nasmijavaju mnogobrojne učenike. U mojem razredu je bilo puno takvih slučajeva, a jedan, gotovo cijeli školski sat, „odvojili“ smo za priču o bendovima i njihovim poznatim pjesmama. Kao veliki ljubitelji rock & roll i metal bendova dvojica razrednih kolega odlučila su međusobnu raspravu nadopuniti profesorovim mišljenjem o bendu Zabranjeno pušenje. Profesor je dao vrlo jednostavan odgovor, a uz to kratko „zapjevao“ stih „Ti si zmija, ti si pile, ti si agent tajne sile“. Sljedeća tema bila je nešto kontroverznija, a govorilo se o hrvatskom estradnom pjevaču domoljubnih pjesama Marku Perkoviću Thompsonu. Uz objektivno, neutralno mišljenje i nabacivanje još par šala o mentalnom sklopu nas Balkanaca završio je još jedan sat Fizike.

Da ne bi bilo zabune, kod nas se svaki sat Fizike disciplinirano radi kako bi se što bolje naučilo novo gradivo, ali ponekad nam profesor ovakvim komentarima pomogne da predmet poput Fizike postane malo zabavniji.

Leon Kastmiler, 1. B

Izvor fotografije: https://bit.ly/34w2yAX