Provale 2.C razreda

Sat Biologije i učenje kroz zabavu

Usuđujem se reći kako je 2.C razred najaktivniji kada je riječ o Biologiji. Sumjam kako bi profesor Plander mogao zamisliti jedan ponedjeljak ili četvrtak bez nas, a mislim da bi se i on složio s time. Moglo bi se reći kako biologiju učimo kroz zabavu, a to je na kraju i najbitnije.

Neke od izjava učenika mog razreda ostat će mi u sjećanju, a vjerujem da ćete i vi, čitajući ih, osjetiti dašak atmnosfere u 2.C. Jednom prilikom pri obradi gradiva došli smo na temu lišaja i njihovog nastanka, na što je moja suučenica Petra rekla da isti nastaju kada kažemo: “Puf!”. Naravno da je cijeli razred prasnuo u smijeh, također i profesor. Druga prispodoba bila bi o izjavi koja je navela razred u plač od silnog smijeha. Tijekom obrade gradiva, profesor je prozvao učenicu i pitao ju koja su tri glavna dijela građe Zemlje, na što je ona dala odgovor da su to “…voda,zemlja i zrak, znate, k’o u Avataru.”. Još jedna izjava koja nas je uzbudila i oduzela nam dah ona je koju je rekao M.Š., a ona kaže kako je “…mikrobiologija znanost o malim stvarima.” Ta je izjava završila i na razrednom panou u našoj učionici.

Zadnja priča odnosi se na moju izjavu. Prije nekoliko dana, profesor nam je pričao kako ga smatraju „opasnim” jer se često iza vrata naše učionice čuje galama. No, upravo je suprotno, mi se pod Biologijom zabavljamo kao nigdje drugdje. No vratimo se na priču. Kada je profesor pričao o galami iz učionice i svojoj strogoći, ja sam ga pitala: „Je l’ vi mislite da se mi Vas bojimo?”, naravno u komičnom tonu. Profesor se nasmijao i priznao nam kako je najbolja atmnosfera kada radimo u skladu i kada se zabavljamo.

Petra Pejaković, 2.C

Izvor fotografije: https://bit.ly/3r0rGaJ