Marta Ciprić, kreatorica savršene manikure

Nokti su moja velika strast

‘Geliranje mi ne oduzima slobodno vrijeme, već je to aktivnost kojom ja biram kako iskoristiti svoje slobodno vrijeme.’ Mlada, kreativna te zanimljiva učenica Gimnazije Nova Gradiška okušala se u geliranju noktiju koje u današnje vrijeme djevojke i žene često prakticiraju. Opisala nam je kako je to naučila, što joj je najdraže, a što najteže u geliranju noktiju te planira li se time baviti u budućnosti.

Iskoristite svoju strast i volju za učenjem nečega novog

Od kada si se počela zanimati za geliranje noktiju?

Nokti su oduvijek bili nešto čemu sam posvećivala puno pažnje. Uvijek sam voljela imati sređene i nalakirane nokte. Ipak, svi koji lakiraju nokte običnim lakovima znaju da im je najveća mana to što ne uspijevaju dugo ostati lijepi i uredni. Dovoljno je oprati ruke i već se negdje oštetio, stoga sam željela lak koji će dulje trajati i ljepše izgledati. Tako sam prije godinu i pol dana počela lakirati trajnim lakom, a nešto kasnije sam krenula i gelirati.

Kako si učila gelirati nokte?

Gelirati sam najprije učila na sebi. Imala sam sve vrijeme ovoga svijeta da odradim pažljivo svaki korak. Za svladati tu vještinu potrebno je puno vježbe i truda, a prije svega i jako puno prakse na drugima. Srećom, imam četiri sestre koje su rado pristajale na nove manikure iako isprva nisu bile savršene.

Primjenjuješ li svoj hobi samo na sebi ili i na drugima?

Rado lakiram svoje nokte, ali i članovima šire obitelji te prijateljima.

Koji dio uređivanja noktiju ti je najdraži?

Najdraži mi je sam kraj, kada stavim završni sloj. Obožavam vidjeti tek rađenu manikuru i sreću onoga kome lakiram. Jedna takva sitnica poput novih noktiju može nekome popraviti dan.

Postoji li nešto u geliranju što još ne znaš ili neki dio koji bi još voljela usavršiti?

Voljela bih biti još brža u pripremi nokta i usavršiti crtanje sitnih dizajnova rukom.

Nemam vremena za svoje hobije

Oduzima li ti geliranje noktiju puno slobodnog vremena?

Geliranje je nešto u čemu zaista uživam i što djeluje opuštajuće na mene. Nakon godinu i pol dana dovoljno sam se uvježbala da set odradim poprilično brzo. Geliranje mi ne oduzima slobodno vrijeme, već je to aktivnost kojom ja biram kako iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Smatraš li da su proizvodi koje koristiš precijenjeni ili je omjer cijene i kvalitete dobar?

Dobri i kvalitetni proizvodi za geliranje su skupi, to je činjenica koju sam znala i prije nego sam se krenula time baviti. Mislim da je potrebno izdvojiti više kako bi manikura izgledala lijepo i uredno, ali i dugo trajala, što je zapravo i svrha trajnog laka i gela. Isprobala sam jeftine lakove i gelove i većina jednostavno nije bila dobra. Stoga smatram da, ukoliko želite kvalitetne proizvode i manikuru, morate za to izdvojiti više novca.

Tečajevi za uređivanje noktiju

Planiraš li u budućnosti završiti neki tečaj kako bi tvoj hobi bio profesionalan?

Naravno. Tečajeve želim završiti odmah po završetku gimnazije.

Planiraš li se u budućnosti baviti geliranjem noktiju kao mogućim poslom?

Kao što sam ranije napomenula, nokti su moja velika strast. Zaista uživam u geliranju noktiju i voljela bih se time baviti u budućnosti, a možda i otvoriti svoj vlastiti salon.

Prema fotografijama radova mlade buduće poduzetnice možete i sami zaključiti da joj odlično ide. Genijalno, Marta!

Ivona Majetić, 4. C