Božićni duh Gimnazije Nova Gradiška

Ovaj prosinac u Gimnaziji Nova Gradiška protekao je u mnoštvu prigodnih, božićnih učeničkih aktivnosti.

Početak mjeseca obilježen je virtualnim adventskim kalendarom koji su izradili polaznici dodatne nastave Likovne umjetnosti pod vodstvom profesorice Ane Ramšak. Kalendar se može otvoriti na poveznici https://calendar.myadvent.net/?id=ab28420cebb51fd74ef7c8ede3896ff6 .

Također, u sklopu eTwinning projekta “Glazba jučer, danas, sutra“, koji se u našoj školi provodi pod vodstvom profesorice Danijele Šmuljić-Matošević ,izrađen je i glazbeni virtualni adventski kalendar.  U projektu “Glazba jučer, danas, sutra“ sudjeluju učenici četiriju hrvatskih gimnazija pod mentorstvom profesora Glazbene umjetnosti. Nositelji su projekta Gimnazija „Fran Galović“, Koprivnica i IX. gimnazija, Zagreb, a projektni su partneri Gimnazija Sesevete i Gimnazija Nova Gradiška.

Glazbeni adventski kalendar nastao u sklopu ovoga projekta može se otvoriti na poveznici https://calendar.myadvent.net/?id=57a301a750b99e6af8c63fce494d5035&fbclid=IwAR3rwq5AKbj0L9ZaeicfryYhS4KP51weWMqazCGLdfLlqVUWdaO6LhO1mWw .

Prvi tjedan prosinca Vijeće učenika pod vodstvom profesorice Leonije Laktić organiziralo je posjet svetog Nikole koji je, iako pod maskom, ipak tradicionalno podijelio slatkiše učenicima. Također, svaki je razred ručno izradio svoju ukrasnu kuglicu za božićno drvce koje je postavljeno u predvorju škole. Na sljedećoj poveznici može se pogledati video koji su izradile profesorice Laktić i Ramšak, a prikazuje kreativne kuglice koje su učenici izradili:

https://drive.google.com/file/d/1NUNHEJSI_BY50kgbDW8lGD810HvSnpXI/view .

10. prosinca obilježen je Dan ljudskih prava prigodnim digitalnim plakatom na kojem su prikazana razmišljanja članova Debatnoga kluba o ovoj temi. Voditeljica Debatnoga kluba je profesorica Koraljka Hausnet Lasović.

Gimnazijalci su zatim sudjelovali u dvjema humanitarnim akcijama. Prikupili su slatkiše i donirali ih božićnoj kampanji Crvenog križa “Djeca za djecu – za ljepši Božić” u okviru projekta “Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje”. Osim toga, humanitarnu akciju pod nazivom Nemoj pojesti čokoladu, stavi ju u kutiju za djecu iz Doma u Lipiku provodio je Volonterski klub Acta pod vodstvom profesorice Ivane Koški u suradnji s Rekreacijskim centrom Iv i A1 fitnessom. Učenici su prikupili slatkiše, igračke, društvene igre, knjige, školski pribor, odjeću itd.

Učenici i djelatnici Gimnazije Nova Gradiška svima žele sretan Božić uz posebnu, virtualnu glazbenu čestitku združenoga pjevačkoga zbora iz već spomenutog projekta “Glazba jučer, danas, sutra“. Čestitku možete pogledati i poslušati na poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=hoNIKEiQPcc&feature=youtu.be .