Epidemija  moći

Hej! Željela bih se predstaviti, no zapravo nitko ne zna za mene. Daleko sam od očiju javnosti. Živim na nepoznatom otoku zvanom Bezimeni raj. Sigurno se pitate kako to da nemam ime te kako to da nitko ne zna za mene.

E pa uhvatili ste me! Zapravo ja imam dvije ličnosti s bujnom maštom. Preko dana sam obična učenica Gimnazije u jednom malom mjestu. Imam svakodnevne teen probleme, svi mi idu na živce i volim izlaziti. Ali, kada školski dan prođe te kad dođe moje slobodno  vrijeme, pojavljuje se moja druga ličnost. Naime, ja imam moći. Sigurno vam na pamet padaju popularni superheroji poput Batmana, Supermana ili čak Wonder Woman. Ali ja pripadam strani Spidermana. Možda vam to zvuči suludo, ali dogodilo mi se upravo ono što se njemu dogodilo.

Svi znamo za popularnu priču gdje je običnog dječaka ugrizao pauk te je on dobio moći. Identična situacija se i meni dogodila.  Ali da krenem ispočetka… svi smo upoznati s trenutnom situacijom vezanom uz koronavirus. Nitko ne zna previše o tom virusu, ali znanstvenici ne odustaju te pokušavaju doći do nekakvog rješenja za njegovo istrebljenje. Zadnjih tjedan dana bila sam bolesna te sam se išla testirati. Došao mi je nalaz s odgovorom da sam pozitivna na koronavirus.

U tih tjedan dana događale su se čudne, pomalo nadnaravne stvari. Evo i primjera… sve što bih pomislila, to bi se i ostvarilo. Mama je bila nespretna te joj je ispala čaša iz ruke. Iznenadno sam pogledala u čašu i ona se zaustavila prije pada na tlo. Bilo je hladno te sam pomislila da bi bilo dobro zapaliti vatru. Čim sam to pomislila, to se i dogodilo. Nitko ne zna za te moje moći, vi ste prvi kojima to govorim. Ne znate moj identitet i vjerojatno ga nikada nećete saznati. Ali nemojte da vas to obeshrabri.

I da…zaboravila sam ovo napomenuti prije nego što me mama bude zvala na ručak. Pauk je ispleo mrežu u kojoj je pisalo: „Epidemija moći tek počinje.“ Znači li to da je zapravo covid-19 epidemija moći? Ili da je taj virus donio obični pauk? Hoćemo li svi dobiti moći? Pravo je pitanje, tko će to moći upotrijebiti u korist, a tko će to zloupotrijebiti? Hoće li naš život postati novi Marvelov film? Saznat ćemo.

Elena Dautović, 4. B