Čitateljski klub

Razvijanje ljubavi prema knjigama

e25dfd426d73449a2d28e840aa1ee4ce

Čitateljski klub je grupa koja se sastaje  najčešće jednom mjesečno kako bi članovi razgovarali o knjizi  ili knjigama koje su pročitali.

cool-book-is-life-wallpaper-best-1

Čitateljske grupe  u Hrvatskoj najčešće se nalaze u prostorijama knjižnica. Čita se različita literatura. Čitateljski klub je dobar za pojedinca zato što je u prvom planu osobni doživljaj pojedinca pa onda sve ostalo (analiza i književno-teorijske sastavnice knjige).  Prednosti čitanja i čitateljskih grupa su mnoge:  korisno proveden slobodan sat, pravo na mišljenje, argumentirano raspravljanje i jačanje samopouzdanja. U Gimnaziji Nova Gradiška djeluje Čitateljski klub „Oaza“. „Oaza“ djeluje od rujna 2016 godine.

Sastoji se od sedam članova: knjižničarka Sandra Hruban, profesor povijesti i geografije Goran Šarić, profesorica biologije Ksenija Artuković, profesorica likovne umjetnosti i hrvatskoga jezika Gordana Đuričić, Anamaria  Zlatanović (4.a), Andreja Lužar (4.a) te Kristina Čalušić (2.a). Do sada smo pročitali tri knjige: Kradljivica Knjiga, Taksi te Sjena Vjetra. Sastajemo se svakih mjesec dana. Mi smo ljubitelji dobre knjige, uživamo u čitanju i razumijevanju stavova o pročitanome i raspravljanju. Izražavamo vlastita mišljenja i uvažavamo tuđa. Trudimo se čitati popularne suvremene autore i knjige koje nas do samog kraja drže u neizvjesnosti.

bookheart

U „Oazu“ su pozvani svi učenici i profesori Gimnazije. Zainteresirani za sudjelovanje mogu vidjeti obavijesti o sastancima na oglasnoj ploči ili dobiti informacije u knjižnici.

Kristina Čalušić, 2. A