Predavanje i radionica studentice likovne umjetnosti

Probudili smo umjetnike u sebi

Ivana Škvorčević, studentica treće godine Umjetničke akademije u Osijeku te dobitnica Dekanove nagrade za postignut uspjeh u umjetničkom radu na polju likovne umjetnosti i uspjeh tijekom studija, došla nam je održati predavanje o studiju likovnih umjetnosti.

Jednominutna kreativna radionica

Predavanje je započela upoznavajući nas sa samim fakultetom, a kako bismo što bolje to doživjeli, pustila nam je i kratki film koji nam je pokazao što Akademija nudi i time nas sve privukla da odemo baš tamo studirati. Imali smo kratku radionicu, a kada kažem kratku stvarno tako mislim jer je trajala samo jednu minutu. Vjerojatno se pitate kako je moguće išta napraviti u tako kratkom vremenu. E, pa iznenadili biste se. U toj minuti morali smo izraditi kroki crtež, a Ivana nam je bila model. Svi smo se zabavili tako da možemo reći da je radionica bila uspješna bez obzira na to kako su jednominutni crteži izgledali. Ivana je pohvalila sve učenike, a posebno je istaknula jednu učenicu kojoj je rekla kako ju već vidi na akademiji što ju je, nadamo se, motiviralo na daljnji rad i napredak.

Processed with VSCO with hb2 preset

Raditi ono što nas čini sretnima

Processed with VSCO with c1 preset

Nakon predavanja imali smo mnogo pitanja na koja nam je vedro odgovarala te nam je dala jednu jako važnu životnu lekciju, a to je da uvijek radimo ono što nas čini sretnima i da ne odustanemo dok do toga ne dođemo. Rekla nam je da je i sama imala mnogo uspona i padova, ali zbog toga nikada nije odustala od onoga što voli. To nas je sve potaknulo na razmišljanje i budući dodatni trud i rad. Predavanje i radionica bili su jako zanimljivi i opušteni, a Ivanina priča o svemu što Akademija nudi privukla je i našu profesoricu Gordanu, koja je ponovno poželjela studirati. Želimo im objema zahvaliti što su nam omogućile nešto ovako poučno i zanimljivo i veselimo se novim radionicama.

Helena Matković, 4.B