Natječaji za kratku priču i fotografiju 2018.

  • 0

Natječaji za kratku priču i fotografiju 2018.

Rubrika:Zvonjelice

Sve pohvale nagrađenim mladim piscima i fotografima

2.,_Petra_Orsulic,_Jesenski_citac

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige tradicionalno smo objavili dva natječaja svojim učenicima,  natječaj za najbolju kratku priču i najbolju fotografiju koja promovira čitanje.

Učenici koji su se istaknuli s kratkim pričama su Sara Ćepić, 2. D s osvojenim prvim mjestom, Željko Ćelepović, 4.C s osvojenim drugim i Goran Terzić, 1.A s osvojenim trećim mjestom.

Najbolju fotografiju snimila je Petra Oršulić, 1. A.

Donosimo vam biografije naših mladih umjetnika:

Zovem se Goran Terzić. Učenik sam 1. A razreda Gimnazije Nova Gradiška. Rođen sam u Novoj Gradiški. Volim čitati zato što mi to pomaže u proširivanju rječnika, daje inspiraciju za pisanje i potiče me na razmišljanje. Najviše volim čitati psihološke romane. Trenutno nemam najdražu knjigu jer se svaka po nečemu razlikuje i iz svake se može izvući nešto korisno.

Zovem se Sara Ćepić. Učenica sam 2. D razreda Gimnazije Nova Gradiška. Rođena sam u Zagrebu. Volim čitati zato što mi čitanje omogućuje bijeg od stvarnosti, uživam u otkrivanju novih i zanimljivijih karaktera i svjetova , pronalaženju sebe i svojih misli u mislima nekih drugih autora i njihovih likova. Najviše volim čitati romane ,posebno rusku književnost. Najdraža knjiga mi je Zločin i kazna.

Zovem se Željko Ćelepirović. Učenik sam 4. C razreda Gimnazije Nova Gradiška. Rođen sam u Novoj Gradiški, a živim u Davoru. Volim čitati zato što čitanjem dobivam prijeko potrebnu dozu avanture. Najviše volim čitati pustolovne romane i stripove, posebno Alana Forda. Najdraže knjige nemam jer je teško reći koja je najdraža, ali kada bih morao izdvojiti neke, to bi bile Robinson Crusoe Daniela Defoea, Junaci Pavlove ulice Ferenca Molnara, Duh u močvari Ante Gardaša i Za sve je kriv jedan ćuk (ili Hoot) Carla Hiaasena.

Zovem se Petra Oršulić. Učenica sam 1.A razreda Gimnazije Nova Gradiška. Rođena sam u Novoj Gradiški. Najviše volim čitati romane. Najdraža knjiga mi je Profesorica iz snova.

Nagrađene kratke priče možete pročitati na sljedećim poveznicama:

Ironija u različitosti

 

Živio vječni rat

Moj bicikl