Novoopremeljene učionice u našoj školi

  • 0

Novoopremeljene učionice u našoj školi

Jedina srednja škola sa spektrofotometrom

Lab2

U posljednjih godinu dana opremili smo 3 nove učionice te ponovno osposobili dvije postojeće učionice. Ravnateljica Gimnazije, profesorica Ljiljana Ptačnik, rekla nam je ukratko kako je tekla obnova navedenih učionica.

Računala za sve učenike i čudesne naprave u laboratoriju

Kao prvo, učionica informatike obogaćena je novim stolovima u žarkim bojama, ali i novim računalima. U učionici sada ima 25 računala tako da svaki učenik može raditi na jednom računalu.

Dan škole7

Ako uđete u naš novi biokemijski laboratorij, imate osjećaj da ste ušli u profesionalni laboratorij jer sada u njemu ima svakakvih čudesnih strojeva.

Lab5

Prostor sadašnjeg laboratorija bio je derutan, s dotrajalim namještajem, tako da se u obnovi prvo prionulo na postavljanje podnih pločica, pulta za laboratorij te posebnog sudopera otpornog na kemikalije.

Lab1

Laboratorij je zatim upotpunjen posebnom aparaturom – nabavljeno je 5 elektroničkih mikroskopa, digestor za izvođenje bilo kakvih pokusa (posebno onih s otrovnim tvarima ili koji stvaraju otrovna isparenja).

Lab4

Osim toga, nabavili smo i spektrofotometar te smo jedina srednja škola u RH koja ima ovaj vrlo skup, ali u suvremenoj nastavi potreban instrument.

Lab3

Laboratorij je na kraju upotpunjen novim namještajem u pastelnim bojama, pametnom pločom, posebnim ormarom u kojem se čuvaju kemikalije, novo posuđe za pokuse. U laboratorij je uloženo unatrag 10 mjeseci 170 000 kuna.

Lab6

Vesela likovna učionica

Lik4

Nova učionica Likovne umjetnosti nekadašnji je Ćumez, okupljalište gimnazijskih novinara. Ova učionica adaptirana je jesenas  – postavljen je novi pod, izolirani su zidovi, nabavljen je novi namještaj u pastelnim bojama te su postavljene dvije bijele ploče.

Lik3

Učionica ima i novi laptop te jedinstveni miniprojektor veličine dlana. Učionica je specifična i po tome što su stolovi raspoređeni tako da učenici sjede u grupama.

Na kraju treba napomenuti i da su osposobljene i još dvije učionice (Etike i Vjeronauka) koje su svježe obojane, upotpunjene novim računalima i projektorima te postojećim namještajem iz škole. Možemo zaključiti da smo sretni što smo opremljeni novim učionicama i tehnološkim pomagalima u skladu sa suvremenim dobom.

Leonora Barišić, 2. D