Školski sportski klub Gimnazijalac dobio Medalju Grada Nove Gradiške

  • 0

Školski sportski klub Gimnazijalac dobio Medalju Grada Nove Gradiške

Vrhunski sportski rezultati unatoč nedostatku dvorane

ŠSK1

Bez obzira na skromne uvjete koje imamo, dokle god bude interesa kod učenika, radit ćemo najbolje što možemo.

U našoj školi djeluje Školski sportski klub Gimnazijalac pod vodstvom profesorice Mande Vincetić i profesora Mladena Šopa. Klub je dosada osvojio brojne nagrade, a među istaknutijima je sigurno medalja Grada Nove Gradiške za postizanje iznimnih rezultata na sportskim natjecanjima. Imala sam priliku razgovarati s profesoricom Vincetić te doznati nešto više o našem klubu i uspjesima koje postiže.

Mnoštvo sportskih aktivnosti za svakoga

Predstavite nam Školski sportski klub Gimnazijalac.
Osnovan je prije 20 godina i u radu sudjeluje 140 učenika. Natječemo se u odbojci, rukometu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci, atletici te krosu. Nadalje, organiziramo razredna i međurazredna natjecanja, sudjelujemo u humanitarnim utrkama i turnirima (nogometni turnir za poginule hrvatske branitelje).  U organizaciji ŠSK-a odlazilo se na klizanje, plivanje, skijanje, planinarenje.  Sekcija navijačica radila je četiri godine te su one vikendima nastupale na sportskim utakmicama i na taj način zarađivale sredstva za sportsku opremu i pomagale učenicima slabijeg imovinskog stanja (npr. plaćanje maturalne ekskurzije). Već  10 godina zaredom smo inicijatori plesa za maturante – quadrille.

Što za Vas znači dobitak medalje Grada Nove Gradiške za postizanje iznimnih rezultata u sportskim natjecanjima?
Medalja je sigurno veliko priznanje, prvenstveno za našu školu i učenike. Meni osobno bi bilo draže da smo dobili garnituru novih dresova ili koju loptu.

13 puta najuspješniji ŠSK naše županije

Navedite nekoliko najvažnijih rezultata koje je naša škola ostvarila na sportskim natjecanjima.
Najznačajniji rezultat je sigurno to što smo 13 puta najuspješniji ŠSK naše županije. Mi smo jedina škola u gradu i široj okolici koja nema svoju dvoranu, a ipak ostvarujemo vrhunske rezultate. Značajni uspjesi su ostvareni na Sportskim igrama mladih u Splitu kada su košarkaši osvojili drugo, a odbojkašice četvrto mjesto. Na državnom natjecanju sudjelovala je rukometna ekipa naše škole. Izuzetan uspjeh postiže odbojkaška ekipa koja je gotovo svake godine najbolja u županiji i osvaja završna mjesta na poluzavršnim natjecanjima.

Radite u Gimnaziji 36 godina. Što Vas posebno motivira u radu s učenicima?
Motiviraju me najviše sami učenici. Radom u izvannastavnim aktivnostima puno bolje upoznajem učenike i bez obzira na skromne uvjete koje imamo, dokle god bude interesa kod učenika, radit ćemo najbolje što možemo.

Što je potrebno svakom sportašu za postizanje dobrih rezultata?
Prije svega dobra volja, mnogo treniranja i mora voljeti sport ili disciplinu za koju se odlučio.

Iako klub djeluje u skromnim uvjetima, vrlo je uspješan. Svakako su zaslužili nove dresove i nove lopte. Nadam se da će nastaviti tako djelovati još dugi niz godina.

Matea Orešković, 2. D