Uvijek veseli i gladni

  • 0

Uvijek veseli i gladni

Kako se 3.c nosi s tmurnim jesenskim danima

Jesen se tako čini manje dosadnom, pa čak i zabavnijom. Ako se jedan dan ne svira i ne pjeva, uleti tu neka druga zanimacija.

20161124_074757

Lipa moja Slavonijo, pismom opivana
Jesen i škola idu zajedno kao hren i pečeni kukuruzi. Znači nikako. Bar tako misli dobra većina učenika. Nad gradom se navukla magla i teški oblaci guraju krovove kuća, a mi jadni, umjesto u krevetu, kao što bi trebali biti, sjedimo u školskim klupama i sanjamo kako sanjamo. Jedino što u jeseni rastjeruje maglu iz razreda jest zvuk tamburice. Tako nije neobično da se iz učionica u kojima se nalazi 3.c čuje svirka i pjesma. Naš Babić svira na tamburici, a manje-više cijeli razred pjeva. Pa se nerijetko pred našim vratima zaustavi i pokoji znatiželjni prolaznik, profesor ili čistačica koja čak i zađe u razred kako bi zapravo samo ispraznila koš za smeće, a ne zapjevala s nama. Ako se pak ne čuje pjesma, čuje se glasno mljackanje. Mi svi većinom djeca sa sela, a svi znamo da su neizostavni dio jeseni i krmokolje. Tako se često gostimo domaćim čvarcima koje svako malo netko od kuće donese. Uz kilu–dvije kruha, glasno mljackanje i pokoju pohvalu vlasniku na odlično zasoljenim čvarcima, često se tu zaleti i nešto tipa tako su lijepo prešani, da se mogu jesti kao čips uz neki dobar film ili seriju.

Škljoc
Jesen se tako čini manje dosadnom, pa čak i zabavnijom. Ako se jedan dan ne svira i ne pjeva, uleti tu neka druga zanimacija i ne čudi da sad u razredu imamo i amaterski i potpuno besplatan za unajmiti, foto studio Shch (foto majstor – Karlo Matošević). Fotografije možete naručiti kad god hoćete i iz koje god perspektive hoćete; od ptičje, parketne, plakatne, perspektive iz koša ili pogled iz zadnje klupe, pa sve do plutajuće vreće na Savi (ne pitajte kako to uopće izgleda!). Ma u 3.c razredu možete čak naći nekoga tko će vam nalakirati nokte ili napraviti pletenicu ispletenu od tri manje!

Ali sve u svemu, tamburica, čvarci i lakovi za nokte dio su naše svakodnevice. Pa prihvatite poziv i zaletite se malo do 3.c razreda na doručak, zabavu ili čašicu vode (Niste valjda na rakiju pomislili. Ako vas je povukla ova čašica na rakiju, krivo vas je povuklo. Pijemo mi vodu, iako tamburica i čvarci viču za nečim drugim.).

Željko Ćelepirović, 3.c