Natječaj za najbolje kratke priče i fotografiju

  • 0

Natječaj za najbolje kratke priče i fotografiju

Rubrika:Kulkultura

Paulina Lalić, Željko Ćelepirović, Sara Ćepić i Mateja Šimunović pobjednici natječaja u Mjesecu hrvatske knjige

izgubljenost_mateja-simunovic_4-a-pobjednicka

“Izgubljenost”, Mateja Šimunović

Drugu godinu zaredom školska knjižnica Gimnazije Nova Gradiška povodom Mjeseca hrvatske knjige raspisala je natječaj za tri najbolje kratke priče i natječaj za najbolju fotografiju koja promovira čitanje.

Najuspješniji učenici na natječaju za najbolje kratke priče su Paulina Lalić (2.b) s pričom „Veze sudbine“, Željko Ćelepirović (3.c) s pričom „Momak i Sava – posavska verzija Hemingwayeva Starca i mora“ te Sara Ćepić (1.d) s pričom „Zlatna smokva“.

Na fotografskom natječaju „Izgubljeni u čitanju“ povjerenstvo za izbor najbolje fotografije izabralo je fotografiju „Izgubljenost“ Mateje Šimunović iz 4.a razreda.

Mjesec hrvatske knjige 2016. obilježili smo izložbom „Čitajmo zabranjene knjige“ u školskoj knjižnici, akcijom „Cijeli grad čita“, sastankom „Čitateljskoga kluba GNG“, posjetom Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i Interliberu, BookCrossingom, radionicama na satu razrednika u školskoj knjižnici, natječajima za kratke priče i fotografiju te projektom „Bookmark“. Zahvaljujemo 2.a razredu i njihovoj razrednici prof. Sanji Šimić na uloženom trudu u izradi straničnika za projekt „Bookmark“ u kojemu nam je partner bio Čitateljski klub, Genazzano FCJ College iz Melbourna, Australija.

Učeničke radove možete pregledati u našim Zvonjelicama:

Nagrađene kratke priče u Mjesecu hrvatske knjige 2016.

Sandra Hruban, stručna suradnica knjižničarka