Likso na Mašinku

  • 0

Likso na Mašinku

Rubrika:Recenzije

Vruća pank atmosfera

Počeo je prvi pogo. Pod je bio dosta sklizav, što je rezultiralo s dosta padova, ali uvijek bi netko pomogao onome tko je pao da ustane. Partleki su poprilično zagrijali Tom Klub i bilo je zagušljivo, ali sada je na redu bio Mašinko.

img_20161113_011135_hht

Gužva u Tom klubu

Kao što je nazov ovog događaja, “Punk Rock Show”, najavljivao vruću pank atmosferu, to je i ostvario. Te večeri u Tom klubu u Požegi trebala su nastupati 3 benda: Partleki, Bakterije i Mašinko. Bakterije su zbog privatnih razloga u zadnji tren otkazale svoj nastup. Partleki dolaze iz Čakovca i sviraju pank obrade dječjih pjesama, a Mašinko je šesteročlani bend iz Zagreba koji je u zadnjih nekoliko godina dobio mnogobrojne fanove zbog svojih lako pamtljivih tekstova i melodija. Partleki su prvi nastupali, iako su svirali dječje pjesme, zvučale su dobro. Počeo je prvi pogo. Pod je bio dosta sklizav, što je rezultiralo s dosta padova, ali uvijek bi netko pomogao onome tko je pao da ustane. Partleki su poprilično zagrijali Tom Klub i bilo je zagušljivo, ali sada je na redu bio Mašinko.

Odlična atmosfera na koncertu

Odlična atmosfera na koncertu

Bend zbog kojeg je velik broj ljudi, ukljućujući moje prijatelje i mene, došao. Došli smo vidjeti uživo neke od njihovih pjesama koje nakon nekoliko dana i dalje pjevaš u glavi. Pripremaju se na pozornici, a publika nestrpljivo očekuje prve akorde i udarce bubnja.

Prije nastupa došao sam do njih na pozornicu i pitao pjevača da njihovu pjesmu Kad idemo van posvete Karlu Prstačiću. Tako su i napravili riječima: “Evo pjesma za Liksinog najboljeg frenda Prstu.”

Svirali su sveukupno 16 pjesama i sve su zvučale savršeno. Pogo je bio žestok, u ritmu glazbe, a ljudi su iz sveg glasa pjevali. Također valja spomenuti da je za vrijeme pjesme Kad idemo van pjevač Mašinka imao dva pomoćnika, mog prijatelja Petra i mene, što se može vidjeti na snimci s YouTubea.

Eugen Likso, 3. a

image

Setlista s posvetom