Izvještaj s koncerta Justina Biebera

  • 0

Izvještaj s koncerta Justina Biebera

Rubrika:Recenzije

To be belieber or not to be

„Ajme to je on! Jesam ja zapravo tu? Sanjam li? Zaljubljena sam.“ samo su neke od brojnih misli koje su se vrtjele u glavi ove „prije koncerta nebelieberice“.

Kad nešto želite, ali niste sigurni koliko to zapravo želite najčešće odustanete. E pa to se meni dogodilo. Ali dobre vile koje su bile svjesne koliko ja zapravo želim vidjeti najveću zvijezdu današnjice ipak su mi donijele karte. Uzimajući ih u ruke, nisam bila svjesna što držim, sve do 09.11.2016. u oko otprilike 19:45, 15 minuta prije samog koncerta. Kreće panika, užurbanost, strah da će baš za vrijeme kad ja budem ulazila u Arenu Justin otkazati koncert ili je baš posljednje mjesto zauzela osoba koja je ušla prije mene (zapravo je nemoguće, ali panika čini čuda).

Nakon odlične predgrupe ON

Prekrasan bend The Knocks, iz New Yorka inače, pod plavim reflektorima, pred PUNOM Arenom ljudi koji vrište, skaču, pjevaju, najavljuju jednog jedinog JUSTINA BIEBERA. Ako niste bili na koncertu, a već u ovom dijelu teksta ste ljubomorni – morate ići na idući koncert! Sve što ću vam nadalje ispričati, potpuna je istina i odmah vas upozoravam da ćete biti još ljubomorniji. „Mark my words“, pjesma koju je izveo prvu misteriozno izlazeći odnekud ispod pozornice, u velikoj staklenoj kutiji. „Ajme to je on! Jesam ja zapravo tu? Sanjam li? Zaljubljena sam.“ samo su neke od brojnih misli koje su se vrtjele u glavi ove „prije koncerta nebelieberice“. Odjednom su iz nepoznatih mjesta krenuli doslovno iskakati plesači, izvoditi vratolomije, plesove i neke stvari koje se ne mogu riječima opisati.Moram reći da su bar za nekih 27,8% kvalitete nastupa zaslužni oni. 

Naravno, naša zvijezda se povremeno uključivala u ples, zato se nemojte razočarati kad kažem da je neke, ali samo neke pjesme pjevao UZ (što nije isto kao „na“) playback. Potpuno je prihvatljivo uz onakve zapanjujuće pokrete iskoristiti malo pomoći.

Vodeni spektakl i tuga za kraj koncerta

Odmah nakon toga je uslijedio, meni osobno najdraži, dio u kojem on pjeva par pjesama sam uz gitaru (da, on ju i svira pritom), svira na bubnjevima (da, on svira i bubnjeve) i popriča s nekim od obožavatelja – za vrijeme koncerta. U tom dijelu je rekao koja je zapravo njegova namjera imenujući album baš „Purpose“, citiram njegove riječi, „svatko ima svoju svrhu.“ Treba li još nešto dodati!? Ne treba. Tuga na licima nastala je kad je Justin mahnuo rukom i zahvalio svima na podršci, te se spustio ispod pozornice. „Justin, Justin, Justin!“, vikali smo svi jako glasno jer jednostavno nismo željeli da takav spektakl završi. I onda BUUUM! Justin i hrpa plesača pojavljuju se na sceni s vodom koja pada na njih izvodeći pjesmu „Sorry“ – šećer na kraju. A onda za ozbiljno, Justin odlazi s pozornice, za tu srijedu je bilo dosta. Vjerujem da je brojnim obožavateljima, slušateljima ili slučajnim posjetiteljima uljepšao večer, dan, godinu – život. Iako tužna, s osmijehom sam napustila Arenu jer mi i sada u ušima odzvanjaju njegove riječi: „Vratit ću se u Hrvatsku“.

Mirna Matošević, 2.c