Izvannastavne aktivnosti u našoj školi

  • 0

Izvannastavne aktivnosti u našoj školi

Petak, 7. sat

Svrha svih aktivnosti je dati učenicima stvaralačku slobodu te im dati priliku za razvijanje osobnosti. Vjerujem da će svatko od vas pronaći jednu aktivnost koja mu je zanimljiva te se čak i pridružiti skupini. Dobro ćete se zabaviti, ali svakako nešto naučiti.

U našoj školi postoje mnoge aktivnosti za učenike. Petkom smo svi u jutarnjoj smjeni te je tako omogućeno da svi sudjeluju u onome što ih zanima, točnije, sedmi sat je posvećen izvannastavnim aktivnostima.

Debatni klub vodi profesorica Hausnet-Lasović. Ondje naši učenici imaju priliku naučiti iznijeti svoje stavove i ideje te zagovarati svoje stavove. Ove godine se upoznaju s World schools formatom debatiranja. Uskoro idu i na županijsko natjecanje te im želimo svu sreću!

Dramska-recitatorska skupina Noga pod vodstvom profesorice Bagarić postoji već dugi niz godina. Učenici ondje rade na dramsko- scenskom izrazu, te nastupaju na javnim priredbama i smotrama.

Knjižničari stječu nova znanja i vještine putem rada u knjižnici i rada s korisnicima. Oni također uređuju naše panoe i izrađuju plakate. Njih vodi naša knjižničarka Sandra Hruban.

Čitateljski klub također vodi knjižničarka. Tu se mogu učlaniti svi koji vole čitati (profesori i učenici). Cilj kluba je promicati kulturu čitanja i argumentirano iznositi stavove o pročitanome.

Bocko pomaže je aktivnost pod vodstvom profesorice Eržić. Razvija se svijest o ekološkom djelovanju učenika tako što su učenici koji pohađaju tu aktivnost izradili Bocka koji svakodnevno prima plastične boce. Povodom Dana planeta Zemlje te boce se predaju u diskont pića.

Gimnazijski tamburaški sastav ”Gimnazijalac” uveseljava nas na svim priredbama. Voditelj TS ”Gimnazijalac” je profesor Kramberg.  Ova aktivnost  izvrsna je za one koji žele sačuvati tradiciju te se žele malo zabaviti, a s njima nam nikada neće biti dosadno.

Školski sportski klub ”Gimnazijalac” sudjeluje na brojnim natjecanjima iz odbojke, rukometa, nogometa, stolnog tenisa, badmintona… Za ta natjecanja učenike pripremaju profesorica Vincetić i profesor Šop.

Pjevački zbor sada je pod vodstvom profesorice Šimuljić Matošević. Zbor je sudjelovao na mnogim događajima u školi, ali i u gradu.

Novinarska skupina s profesoricom Pečnjak budnim okom nadgleda što se događa u školi. Osim toga, pišemo i sve što je zanimljivo mladima, ali i sve novosti u gradu te sve to dijelimo s vama na našem i vašem ”Zvonu”.

Likovna grupa i profesorica Đuričić likovno popraćuju sva kulturna događanja u školi. Ova skupina je za sve one nadarene i one koji žele razvijati svoju kreativnost.

Vijeće učenika je još jedna u nizu od aktivnosti koje vodi  knjižničarka. Vijeće čine svi predsjednici razreda. Oni zastupaju naša prava i interese. Osim toga, predlažu neke nove projekte ili izvannastavne aktivnosti.

Mladi Crvenog križa i profesorica Ivanišević sudjeluju u brojnim akcijama solidarnosti (Akcija „Solidarnost na djelu“, Akcija prikupljanja hrane) , posjećuju Crveni križ te uče o ravnopravnosti svih ljudi.

Zajednica sv. Vinka i vjeroučitelji uređuju panoe, posjećuju novogradišku bolnicu te prikupljaju pomoć za siromašne.

Svrha svih aktivnosti je dati učenicima stvaralačku slobodu te im dati priliku za razvijanje osobnosti. Vjerujem da će svatko od vas pronaći jednu aktivnost koja mu je zanimljiva te se čak i pridružiti skupini. Dobro ćete se zabaviti, ali svakako nešto naučiti.

Matea Orešković, 2.d