Putovanje u Francusku

  • 0

Putovanje u Francusku

Rubrika:Putovanja

Tresu se tribine dok se Mona Lisa zagonetno smješka

IMG_7571

Sve je počelo u veljači 2016. godine kad sam svojim roditeljima predložila odlazak na Europsko nogometno prvenstvo u Francusku. Uz malo promišljanja ipak su pristali. Od tog trenutka počela sam odbrojavati dane do polaska.

Avionom iz švicarskog Basela zaputili smo se u grad umjetnosti, ljubavi i mode – Pariz. Zbog prethodnih događanja u Pariz smo išli s malom dozom nervoze i straha.

 

Hrvatska – Turska 1:0

IMG_7597

Po dolasku u Pariz odmah smo krenuli prema Eiffelovom tornju. Nakon dužeg hodanja napokon smo ga ugledali i moje oduševljenje nije prestajalo rasti. Iznenadila me brojnost hrvatskih navijača i pozitivna energija.

Uslijedila je utakmica protiv reprezentacije Turske. Na putu do stadiona izbili su manji neredi, no na sreću nitko nije nastradao. Osim toga sve je bilo gotovo savršeno. Prvi put u životu osjetila sam čari jednog velikog natjecanja. Čitavih 90 minuta igre svi hrvatski navijači bodrili su igrače i za vrijeme utakmice nisi imao vremena sjesti. Kad je Luka Modrić zabio gol toliko se skakalo i navijalo da su se tribine tresle. Atmosfera je bila više nego odlična i jako sam sretna i zahvalna što sam imala priliku prisustvovati nečemu tako velikom.

Champs Elysees, Louvre i Notre Dame

DSCN4218   IMG_7616

Prolazeći Ulicom Champs Elysees uvjerila sam se u tvrdnju da je Pariz grad mode. Ulica je preplavljena raskošnim i skupim trgovinama. Osim trgovina, na njenom zapadnom kraju nalazi se Slavoluk pobjede ili Trijumfalna kapija koja je podignuta u čast boraca za Francusku.

Na mene je najveći dojam ostavio muzej Louvre i zagonetna Mona Lisa. Muzej je stvarno ogroman i mogao bi ga obilaziti dva dana jer je pun najpoznatijih svjetskih umjetničkih djela.

Kao šećer na kraju otišli smo u crkvu Notre Dame kako bismo se zahvalili za pobjedu protiv reprezentacije Turske.

DSCN4240

Martina Rakitić, 1.b