Mama, do kad smijem ostati?

  • 0

Mama, do kad smijem ostati?

Izlasci za mlađe od 16

partytime1

Sve veći problem današnjice kod mladih ljudi, odnosno tinejdžera, su izlasci nakon 23 sata bez nadzora roditelja ili punoljetne osobe. Po pravilima Obiteljskog zakona koji brani takve izlaske djeci mlađoj od 16 godina, dužnost je svih roditelja braniti takve izlaske kako mi ne bismo bili izloženi opasnosti ili rizičnim ponašanjima.

Od siječnja do kolovoza 2013. policija je u nedopuštenim noćnim izlascima i bez pratnje odrasle osobe zatekla 1618 djece mlađe od 16 godina. Lani ih je pak zatečeno 2738. To baš i nije pohvalno, no ipak to se nastavlja bez obzira na zakon.

Ostati nakon 23 sata u gradu, ali paziti što se radi

Na osnovu toga napravila sam anketu među svojim prijateljima u razredu o izlascima nakon 23 h i većina se slaže s tim da bi djeca naših godina trebala izlaziti van tako kasno. No također misle da bi mladi trebali pripaziti što rade te kako i koliko konzumiraju alkoholna pića. Što se tiče roditelja, većina njih pušta svoje dijete van jer i ostala djeca idu te ne žele da njihovo dijete bude izuzetak.

http://blog.thrillophilia.com/wp-content/uploads/2015/05/Cover4.jpg

Možda bi se i zakon trebao prilagoditi malo nama,tinejdžerima, te to ne dopuštati tijekom školske godine, a za ljetne praznike dopustiti nam duži ostanak vani a da ne odemo na policiju čak i kada ne radimo probleme. Oni koji rade probleme (možda čak i prije 23 h!), neka snose posljedice za to.

Ivana Konjetić, 1.d


Odgovori