Državni vrh u našoj školi

  • 0

Državni vrh u našoj školi

Druženje s Timmyjem

20160209_084923

Vjerovali ili ne, imali smo izuzetnu čast u našoj školi ugostiti najdražeg nam hrvatskog Kanađanina, premijera Tihomira Timmyja Oreškovića. Osim uzdaha, uzvika ljubavi i boje sa zidova, padala su obećanja premijera. Obećao je „malu svoticu“ novca koja bi napokon pokrenula obnovu škole koja na sav glas vapi za barem novim slojem boje, jer se stari osipa k’o lišće u jesen. Premijeru smo predstavili neke aktivnosti i projekte kojima se škola bavi, na što je on oduševljeno uzastopce uzvraćao: “Good, good, good!” Nakon što je zatim pozdravio sve učenice, učenike i građevine Nove Gradiške, uputio se s ravnateljicom u njezin ured na kofi, ali što su oni tamo pričali i što su se dogovorili, ostalo je unutar četiri trula zida ravnateljičina ureda.

Timmyjev poučak dorade državnog deficita

Na veliko iznenađenje i radost jednog od drugih razreda, premijer je odlučio održati zamjenski sat jer profesorice matematike nije bilo taj dan u školi. Odlučio je uvesti i malo reda u školstvo i osobno uzeti stvari u svoje napaćene, žuljevite ruke i obrazovati šačicu sretnika koje je sudbina počastila najfinijom sortom Dom Perignona iz 1981. godine. Od Timmyjevog poučka dorade državnog deficita, I. i II. Timmyjevog zakona dovođenja investitora, pa do jednadžbe vraćanja hrvatskog javnog duga. Sve su to slušali mladi ljudi, ljudi na čijim će se ramenima nositi ova lijepa naša Hrvatska.

20160209_084933

Fotografiranje za pamćenje

Dakako, pri kraju posjeta, premijer Orešković nas je počastio svojom verzijom A. B. Šimićeve pjesme Opomena  rekavši; „Timmy, pazi da ne ideš natrag u Kanada.“ Premijer je pri samom odlasku nabacio nekoliko slika s učenicima, osobljem škole i divnim inventarom škole. Konkretnije, slikao se s kantom za smeće. To je valjda trebala bit’ neka metafora, al’ nitko živ nije shvatio što je time htio reći, a i kada je pokušao objasniti, opet ga nitko nije razumio jer nitko ne zna ovo četvrto narječje hrvatskog jezika kojim Timmy priča.

                                        20160209_084950     20160209_085003

Bio je to veliki dan za našu školu i učenike. I svi se nadamo tom obećanom novcu i još jednom posjedu našeg Timmyja.

Željko Ćelepirović, 2.c


Odgovori