Iz gamerskog svijeta

  • 0

Iz gamerskog svijeta

Arma 3, Tom Clancy’s Rainbow Six: SIEGE, Killing Floor 2

ar1   ar2

Arma 3

Arma 3 je taktička pucačina koju je stvorio češki studij „Bohemia Interactive“ za platformu Microsoft Windows. Izdana je 12. rujna 2013., a glavni distributor je „Steam“. Arma 3 je dio Arma serijala te se može igrati samostalno ili s drugim igračima.

Radnja u Arma 3 odvija se u 2035. godini na otocima Altis i Stratis, koji se nalaze u Egejskome moru, za vrijeme vojne operacije NATO-a „Operation Magnitude“ u kojoj NATO pokušava obraniti Europu od saveza zemalja Bliskog Istoka i Azije, zvanog CSAT, predvođeniog Iranom.
U samostalnoj kampanji, koja se sastoji od 3 epizode zvane „Survive“, „Adapt“  i „Win“ igrač ima ulogu Bena Kerrya koji, nakon propale operacije NATO-a, mora sam preživjeti i doći do najbliže baze NATO-a nakon čega dobiva novi tim kojim zapovijeda.
Igrači će proći kroz zadatke koje moraju napraviti sami i kroz zadatke na kojima su zapovjednici operacije u kojoj sudjeluje veliki broj vojnika.

ar3

Igrači u Arma 3 mogu raditi svoje misije jer je u igrici uključen i „sandbox“.

Bohemia Interactive je objavila vijest o skorom izdavanju nadogradnje igrice u kojoj će biti uključen i novi otok „Tanoa“.

ar4  ar5

Stratis je najveći otok s više od 50 gradova. More oko njega je puno olupina, špilja i nekoliko potonutih gradova.
Altis je značajno manji od Strasa, ima jedan grad i raštrkane kuće na uzvisinama.
Tanoa je novi otok koji još nisu stavili u igricu, no po slikama koje su stavili na internet vidi se džungla te izgleda egzotično.
Zanimljivost: iranska vlada je 2012. godine zabranila prodaju Arma 3 u Iranu jer CSAT, neprijatelj NATO-a, ima previše sličnosti s jezikom i vojnom opremom Irana.

Tom Clancy’s Rainbow Six: SIEGE

ra1

Rainbow Six: Siege je pucačina u 1. licu koju je stvorio „Ubisoft Montreal“ , a izdana je 1. prosinca 2015. te se smatra velikom uspješnicom nakon otkazane igre „Tom Clancy’s Rainbow 6: Patriots“.
Igra je napravljena za platforme Microsoft Windowsa PlayStation 4 i Xbox One.

Siege se može igrati samostalno u „situacijama“( novi naziv za prijašnje misije) ili online zajedno sa suigračima. Ključ pobjede u ovoj igri je suradnja sa suigračima te planiranje taktike napada ili obrane.

ra2   ra3

Igra ima 2 tima, teroriste i protuteroriste zvane „Team Rainbow“, a svaki tim se sastoji od 5 igrača. U online igri se može birati između nekoliko svjetskih timova kao što su SWAT(US), SAS(UK), GSG-9 (Njemačka), Spetsnaz (Rusija) i GIGN (Francuska) te se pripadnici tih timova razlikuju po izgledu i po opremi. Svaki od tih timova ima 4 člana između kojih se može birati, dva između kojih se bira kada se napada neprijatelj, na primjer kada se spašavaju taoci i dva čija je specijalnost obrana. Oprema napadača se većinom sastoji od bombi kojima probijaju zidove i barikade koje su postavili pripadnici obrane. Obrana može učvrstiti zidove kroz koje svi napadači osim „Thermite“ ne mogu probiti.

ra4

SAS:  obrana: „Smoke“, „Mute“;   napad: „Thatcher“, „Sledge“
GSG-9:  obrana: „Jager“, „Bandit“;  napad: „IQ“, „Blitz“
Spetsnaz:  obrana: „Tachanka“, „Kapkan“;   napad: „Glaz“, „Fuze“
SWAT:  obrana: „Pulse“, „Castle“ ;   napad: „Ash“, „Thermite“
GIGN:  obrana: „Doc“ ,“Rook“ ;   napad: „Twitch“, „Montagne“

Killing Floor 2

kill1
Killing Floor 2 je pucačina u 1. licu s postapokaliptičnom radnjom, a stvorio ju je „Tripwire Interactive“ i izdao 21.travnja 2015. Igra je napravljena za Microsoft Windows platformu.

Radnja ove igre se događa mjesec dana nakon radnje iz prve igre „Killing Floor“ u kojoj biotehnološka tvrtka „Horzine“ stvara Zedove, stvorenja nalik zombijima, koji se brzo šire Europom. U Killing Floor 2 Zedovi se šire izvan Europe te ugrožavaju cijeli svijet.

Igrač može igrati sam ili u timu do šest članova.
Cilj igre je preživjeti navale Zedova i uništiti sve Zedove. U svakoj navali je sve više Zedova, ali dolaze i nove vrste Zedova. U zadnjoj rundi igrač se bori protiv glavnog Zeda koji u igru ulazi riječima: „Ubili ste moju djecu“ , te tako predstavlja oca manje razvijenih Zedova.
Svaki igrač u igri može birati između nekoliko uloga.
Uloge:  „Berserker“ – čuvar tima koji Zedove ubija hladnim oružjem kao što su mačevi, čekići, lopate….

kill2

„Commando“ – predstavlja „oči“ tima jer može vidjeti Zedove koji su nevidljivi drugima
„Support“ – kontrolira kretanje igrača i Zedova tako da blokira prolaze, te tako može skupiti Zedove na jednome mjestu kako bi ih lakše uništio
„Field Medic“ – liječnik koji se koristi raznovrsnom tehnologijom kako bi spasio i izliječio suigrače
„Demolition“ – specijaliziran za eksplozive i masovno uništavanje
„Gunslinger“ – specijaliziran za lako naoružanje, pištolje

Nikola Peterman, 2. A


Odgovori