Glazbom protiv ovisnosti

  • 0

Glazbom protiv ovisnosti

Rubrika:Kulkultura

239d39c8f32bab71b2b5d785418cd9f56a928cd878601e2820dfd2f4d2e5db2b

Dana 11. prosinca 2015. u hotelu Kralj Tomislav u 19:30 sati održana je svečana i vrlo plemenita priredba Glazbom protiv ovisnosti pod organizacijom Gimnazije Nova Gradiška.

Više od deset godina učenici, njihovi roditelji i profesori Gimnazije Nova Gradiška organiziraju vrlo korisnu manifestaciju kojom žele ukazati na opasnosti koje se kriju u ovisnosti, ali i ponuditi mnogobrojna rješenja i zamjene za istu.

Ovisnost je sveprisutan problem današnjice. Razara obitelji te ostavlja velike štete na pojedinca i okolinu. Predstavlja krivi put koji je moguće ispraviti, ali je proces bolan, dugotrajan i težak. U ovoj godini broj liječenih ovisnika u Hrvatskoj iznosi oko dvanaest tisuća, a predoziranih je pedeset i pet.
Ove su se godine naši gimnazijalci odlučili glazbom pobijediti svaki oblik navedene bolesti pokazavši snagu koja se krije u srcedrapajućim tonovima različitih, poznatih i nepoznatih, melodija.
Svojim kvalitetnim nastupom priredbu su uveličali: Zbor Gimnazije Nova Gradiška, mješoviti tamburaški sastav Gimnazijalac, Rock sastav Gimnazije Nova Gradiška, Mirna Matošević, učenica 1. C razreda te Rock sastav Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, naši dragi gosti iz škole s kojom Gimnazija ima dugogodišnju suradnju.
Na kraju su profesori zajedno otpjevali poznatu božićnu – Zvončići.
Predstavivši melodije različitih žanrova, od tamburice i Slavonije sve do rocka i Amerike, pokazali su da je glazba zaista vrijedan i bitan dio svačijeg života te velik i dostojan borac protiv ovisnosti.
Svi su se lijepo zabavili te nisu požalili što su odvojili sat i pol vremena za jako dobru glazbenu večer.

Ogledajmo se oko sebe! Toliko je divnih stvari poput prirode, crteža, pjevanja, sviranja, književnosti, glume, fizike, matematike itd. Uzmimo ono što nam svijet nudi i budimo dovoljno jaki da se odupremo bilo kakvom obliku ovisnosti.

Karlo Szabo, 2.A


Odgovori