Pisanje ne smije biti bijeg, nego oružje uz koje ćemo širiti svoje vidike 

  • 0

Pisanje ne smije biti bijeg, nego oružje uz koje ćemo širiti svoje vidike 

Rubrika:Kulkultura

ngbuntovnici.hr

ngbuntovnici.hr

Svake godine u našoj knjižnici obilježavamo Mjesec hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenoga. Povodom završetka obilježavanja  Mjeseca hrvatske knjige, učenike Gimnazije  posjetio je u četvrtak 19. studenoga  književnik Zoran Malkoč te je održano proglašenje pet najboljih kratkih priča i najbolje fotografije koja promovira čitanje.

ngbuntovnici.hr  ngbuntovnici.hr

Autor je rodom iz Nove Gradiške u kojemu vodi  antikvarijat.  Prvi roman  „Kao kad progutaš brdo balona“ objavljen mu je 2004. godine, 2010. zbirka priča „Groblje manjih careva“, a prošle godine roman „Roki Raketa“, koji je nedavno dobio T-portalovu nagradu za najbolji roman godine. U razgovoru s učenicima književnik je govorio o svojim srednjoškolskim danima, početcima i poticajima za pisanje knjiga. Nakon upoznavanja s književnikom uslijedila su mnogobrojna pitanja učenika: o njegovoj prošlosti, o pisanju, osobnom životu i vlastitim stavovima. Njegovi odgovori bili su temeljiti, detaljni i vrijedni slušanja. Svojim glasom, uvjerljivošću i ležernim pristupom zainteresirao je svakog učenika. Istaknuo je kako je pisanje stil koji valja „bildati“ čitanjem drugih knjiga. Navika je to i vrijednost koja nikada ne smije biti bijeg, nego oružje uz koje ćemo širiti svoje vidike.

ngbuntovnici.hr  ngbuntovnici.hr

Ovaj školski dan pohranjen je u lijepim sjećanjima i pripada onim danima koje ćemo još dugo pamtiti.  Zahvaljujemo Zoranu Malkoču na poticajnom druženju, odličnoj atmosferi i savjetima.

ngbuntovnici.hr  ngbuntovnici.hr

Književno druženje završili smo proglašenjem  pet najuspješnijih učenika na natječaju za najbolju kratku priču. To su učenici: Željko Ćelepirović (2.c) s pričom „Šuma u noći“, Dario Lalić (3.d) s pričom „Vozim golfa dvicu“, Andreja Bojić (3.a) s pričom „Baš kad ne treba“, Blaž Solić (1.d) s pričom „Zemlja uzvraća udarac“ i Maša Ostojić (2.a) s pričom „Dvadesetorica“. Na natječaju za najbolju fotografiju koja promovira čitanje pobjedu je odnio Daniel Milošević iz 4.a razreda.

Leonora Barišić,1.D


Odgovori