Stvaranje izazova za Europu

  • 0

Stvaranje izazova za Europu

Rubrika:Kulkultura

„Europa pred izazovima“ natječaj je koji zahtijeva od učenika od 16 do 18 godina da se prijave i snime kratku videosnimku o nekakvom problemu s kojim se Europa sučeljava.

Mi, učenici 2.c razreda, odmah smo stupili u akciju i odlučili podvrgnuti se izazovu stvaranja videosnimke koja će prikazati jedan od izazova za Europu.

Razmišljali smo o mnogim temama o kojima smo mogli nešto snimiti, čak smo mislili napraviti nešto o ekološkoj mafiji. Razmatrali smo i ideju da snimimo nešto vezano uz izbjeglice, ali smo bili sigurni da će to većina suparnika iz drugih škola raditi pa smo odlučili istaknuti se iz mase i napraviti nešto originalno.

Na pamet nam je pala i ideja da svaki učenik bude neka država Europske unije te da predstavlja tu određenu državu i da nekim državama zbog „nesportskog“ ponašanja odbijemo zahtjev za ulazak u Europsku uniju, ali smo onda odustali od te ideje jer smo mislili da bi nekoga mogla uvrijediti. Na kraju se pokazalo da su upravo takve ideje pobijedile, ali mi smo ipak bili solidarni pa smo napravili videosnimku o nasilju u školama.

Pripremali smo se tjedan dana i zamolili našu dragu razrednicu, profesoricu Ban, da nam dopusti da jedan sat razredne zajednice pretvorimo u filmski set.

Trebalo nam je najviše pola sata za snimanje videosnimke jer je razred bio spreman za suradnju, a 2.c je poznat po svojoj složnosti i kolegijalnosti. Nakon snimanja imali smo sirove snimke, a onda je stvar u svoje ruke uzeo Željko Ćelepirović i poput pravoga stručnjaka montirao snimku.

Ipak, na kraju se pokazalo da su pobjedničke snimke bile upravo o izbjeglicama pa naša snimka nije osvojila nagradu. Bez obzira na to, naša je snimka originalna i sadrži snažnu poruku, a to je ono što smo htjeli naglasiti.

U to se možete uvjeriti i sami ako pogledate našu snimku.

 

Petar Smolić, 2.c


Odgovori